Om stiftelsen

Stiftelsen Henrik Superman

.

Om stiftelsen

Tanken med stiftelsen är att bygga ett kapital som förmår att ge avkastning varje år till dem som på ett eller annat sätt drabbas av Barncancer.

Vi vill med din hjälp kunna vara med och göra skillnad och möjliggöra det lilla extra. Det kan vara allt från en upplevelse till resor. Kanske en X-box eller en elgitarr, dator eller en TV till rummet på sjukhuset. Stiftelsen stödjer även forskning inom området barncancer.

Investera i livet…

I Sverige drabbas årligen 300 barn av cancer. Vem som drabbas, eller varför man drabbas är den stora gåtan. Genom konsekvent och adekvat forskning och ett enormt arbete av forskare och sjukvårdspersonal så överlever 3 av 4 barn sin cancer idag. Ett facit som hade varit omöjligt för ett antal år sedan och definitivt otänkbart om inte vi medmänniskor funnits där för att hjälpa till med bidrag.

Det värsta som kan hända en förälder är sannolikt att mista sitt barn. Den sorg, ilska och bitterhet som finns inbyggt i detta är fullständigt omöjlig att föreställa sig för den som inte själv drabbas. Alla hoppas. Alla kämpar. Alla vill.

Det är under tiden från det man får en diagnos till dess man blir frisk eller om det värsta inträffar – som Stiftelsen Henrik Superman, verkar.

Det är inte svårt att föreställa sig de påfrestningar som läggs på familjen när beskedet kommer. Ständiga behandlingar, sjukhusvistelser, ovisshet, resor… Att gå till jobbet är kanske inte längre ett prioriterat eller meningsfullt val; om ens möjligt med någorlunda regelbundenhet. Allt kastas omkull och inte sällan drabbas man även hårt ekonomiskt.

Stiftelsen bildades på initiativ av nära vänner till familjen Ekelund cirka två år efter det att Henrik ryckts bort ifrån vår värld. Tanken med verksamheten är att bygga ett kapital som förmår att ge avkastning varje år till de som på ett eller annat sätt drabbas av barncancer. Vi vill med din hjälp kunna vara med och göra skillnad och möjliggöra det lilla extra. Det kan vara allt från upplevelser till resor. Kanske en X-box eller en elgitarr, dator eller en TV till rummet på sjukhuset. Stiftelsen stödjer även forskning inom området barncancer.